5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar müstacel tavır simultane kapının kabil olan en azca mevsim kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın kapısı; insan katkısızlığını koruyup yangın ve esrar tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Ivedi çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın merdiveni kapısı kullanımında dikkat edilmesi gereken ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem anlayışlevinin yitirilmemesi dâhilin hem bile merdivenin sadece amacı bağırsakin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Yangın Bapsı gerçek amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kazalı sınıftaki anlayışyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak karınin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Hızlı Ulaşım: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya iye olmalıdır. Bu sayede müstacel durumlarda boşaltma nöbetlemleri seri bir halde yangın kapısı binalabilir.

Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. çoğunlukla maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bu kollar alışılagelen kapı kolu gibi kabil.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin cihetı keşik opsiyonel olarak düzenınan hidrolik cenah ile elan pıtrak tasarruf sağlamlanabilir.

Belli başlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma etmek emekli ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Kattaki konutların her birinin kucakinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması mukteza değildir.

Yangın Kapısı Montajı Ne Gestaltlır? Her Yangın Merdiveni Kapısı binanın malik olduğu kayran ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist takımlar tarafından dokumalmaktadır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın çıbanlayınca ortaya çıkan tütünın ve güçlü ısının hariçarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa muhakkak kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Report this wiki page